VEK op bezoek bij BOFIDI

Claudia Lambert   |  

<< Terug naar B-CONNECTED

Wist je dat BOFIDI sinds een aantal jaar verschillende studentenverenigingen helpt met hun boekhouding? Midden maart was het financieel bestuur van de Vlaams Economische Kring (VEK) te gast op ons kantoor in Gent. Fijn hen nog eens terug te zien en met hen de cijfers en lopende projecten te overlopen. 

VEK needs accountant

De Vlaamse Economische Kring (VEK) van Gent bestaat 100 jaar in 2023. De missie van de VEK wordt mooi samengevat met de slagzin ‘van je eerste pils tot je eerste job’. VEK helpt studenten bij het maken van de juiste studiekeuze, begeleidt ze doorheen hun studies, organiseert leuke activiteiten om hun sociale (studenten)leven een extra fun factor te geven. Daarnaast helpen ze studenten die hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zullen zetten door hen in contact te brengen met bedrijven. Je merkt het, het bestuur van VEK heeft een arsenaal aan activiteiten om te organiseren.

Dit betekent ook dat er bij het leiden van een studentenvereniging heel wat komt kijken. Zo groeide de nood naar een digitale boekhouding aldus Joren Huysmans, de praeses van VEK: “we groeien elk jaar als vereniging. Begin dit jaar startten we een aantal nieuwe projecten op, waardoor we moesten omschakelen van een feitelijke vereniging naar een vzw. Hier bleek al snel dat het handig zou zijn hierin bijgestaan te worden door experts. Zo zijn we bij BOFIDI terecht gekomen”.

Ook voor de penningmeesters Mariska Van de Sompele, Léon Moralis & Elias D’haeze was het interessant om met BOFIDI te werken. “We vonden het erg interessant om over te schakelen naar een professionele digitale boekhouding. We vinden yuki echt een geweldige software om mee te werken. Dankzij yuki hebben we een veel beter overzicht van onze inkomsten en uitgaven. We kunnen nu echt zien of een event al dan niet winstgevend was en misschien nog belangijker, we kunnen budgetten opmaken voor volgende jaren.”

Samen groeien

Een digitale boekhouding voor een studentenvereniging lijkt misschien initieel een grote stap maar volgens Jonas Hinneman, accountant bij BOFIDI, is dit geen overbodige luxe. “Sinds ik mijn carrière 4 jaar geleden bij BOFIDI startte, werk ik mee aan de dossiers van de studentenverenigingen. Ik werk super graag op deze dossiers en begeleid deze studenten graag bij het voeren van een goede boekhouding. Werken met de penning van VEK is totaal anders dan werken voor andere klanten. Ik wil hen zoveel mogelijk bijbrengen zodat ze ook echt begrijpen wat ze aan het doen zijn. Daarnaast loopt het contact super vlot. Ik kan mezelf nog goed herinneren hoe het was om student te zijn, ik zal hen dan ook niet snel opbellen in de voormiddag :-).”

Hier pikt Mariska vlot op in “Het is inderdaad een enorme meerwaarde om nauw samen te werken met Jonas omdat we op deze manier zoveel mogelijk kunnen leren. Het is totaal anders om te leren uit boeken versus wat we nu doen, leren uit de praktijk en zelf uitvoeren. De samenwerking loopt erg vlot en we kijken er dan ook enorm naar uit om dit verder te zetten de volgende jaren”.

Partnership

BOFIDI werkte reeds op verschillende manieren samen met VEK. Zo hebben onze finance consultants studenten verder geholpen die deelnamen aan de advisory competition. Hier kregen studenten een business case voorgeschoteld waar ze een antwoord op mochten formuleren. Onze consultants van BOFIDI Consulting hebben deze studenten begeleid in het uitwerken van deze case.

Daarnaast zijn we ook elk jaar aanwezig op de VEK Career Day. Hier zijn 1300 studenten aanwezig die kennis willen maken met verschillende bedrijven. Een ideaal moment voor ons om kandidaten te rekruteren uit deze events. Vorig jaar hebben we dan ook twee toekomstige collega’s ontmoet op de jobbeurs.

We zijn blij om als bedrijf VEK te kunnen ondersteunen en gemotiveerde en ambitieuze studenten te helpen met het zetten van hun eerste stappen in de financiële wereld. Want bij BOFIDI weten we één ding zeker: groeien doe je niet alleen. We zijn dan ook super trots om financiële partner te zijn van een groeiende vereniging als VEK.

Onze Bofidi-experten helpen je graag verder

Heb je specifieke vragen over hoe wij verenigingen op maat begeleiden? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Het team van Bofidi experten helpt je graag verder.

Vorige

«

Volgende

»