Ekonomika goes digital with BOFIDI

Claudia Lambert   |  

<< Terug naar B-CONNECTED

Met veel plezier ontvingen we Maxime Eraly en Alexander Loontjens, respectievelijk verantwoordelijke Comité Financiën en Comité bedrijvenrelaties van EKONOMIKA voor het aankomende academiejaar. Afgelopen academiejaar deed BOFIDI naar goede gewoonte de boekhouding voor EKONOMIKA. Dit voor het derde jaar op rij.

Ook bij ons aan tafel, Jonas Hinneman, accountant van dienst. Jonas werkt als sinds zijn start bij BOFIDI mee op het dossier van EKONOMIKA. Samen met Alexander en Maxim blikken we terug, maar kijken we ook vooruit. Benieuwd wat het aankomende jaar voor ons in petto heeft.

Financiën FUN

‘Aankomende academiejaar ben ik verantwoordelijke voor het Comité Financiën, hiervoor was ik comitélid’, steekt Maxime van wal. ‘Ik ken het reilen en zeilen van het departement dus goed. Om eerlijk te zijn had ik me de job als accountant wel anders voorgesteld. Zo weet ik nog goed dat ik voor het eerst het Financiën Kot binnenkwam en me afvroeg waar alle mappen waren. Je weet wel de mappen met facturen en bonnetjes. Toen had ik het door; de tijd van mappen ligt achter ons. Hierdoor had ik direct nog meer zin om erin te vliegen. Ook de herkenningsregels die Yuki heeft zijn echt erg uitgebreid, hierdoor vermindert het inboekwerk voor ons drastisch.

‘Dat klopt’ vult Jonas aan ‘ik had ook geen idee wat de rol als accountant exact zou inhouden toen ik startte bij BOFIDI. Cijfers interesseerden mij en ik wist dat ik iets wou doen met boekhouding. Ik had toen ook niet kunnen denken dat ik later de boekhouding zou doen voor studentenverenigingen en tal van andere klanten. Wat het vak interessant maakt is dat we door de software en de technologie meer kunnen bezig zijn met het interpreteren van cijfers en het verder helpen van klanten.’

Juiste cijfers nodig

Voor ondernemers is het belangrijk om ten allen tijden real time informatie te hebben over hun cijfers. Op deze manier kunnen ze gefundeerde beslissingen nemen.

Ook Alexander, verantwoordelijk voor het Comité Bedrijvenrelaties, ziet het belang van juiste cijfers. ‘Als studentenvereniging proberen we om zoveel mogelijk van wat we verdienen te laten terugvloeien naar de studenten. Met andere woorden, we proberen break-even te draaien. Om dit juist te kunnen doen, is het belangrijk om een goed inzicht in onze cijfers te hebben. Door gebruik te maken van Yuki hebben we steeds real time informatie, en kunnen we betere beslissingen nemen. Op die manier moeten we ons nooit zorgen maken, we kunnen beter budgetteren en zelfs een forecast maken.’

Samen groeien

Als BOFIDI zijnde vinden we het super motiverend en inspirerend om nauw samen te werken met studentenverenigingen. De studenten van vandaag zijn erg gemotiveerd om kennis op te doen en willen zichzelf ook steeds verbeteren. Zo heeft BOFIDI Consulting EKONMIKA ook geholpen met hun debiteurenbeheer. Onze consultants zorgen ervoor dat alle facturen betaald worden en dat er een minimum aan tijd verloren gaat. Kortom, wij zijn klaar voor het volgende jaar!

Vorige

«

Volgende

»