Een nieuwe tool snel en efficiënt implementeren

BOFIDI   |  

<< Terug naar B-CONNECTED

September betekent vaak een nieuwe start. Zo ook voor YouCtrl. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in IT-diensten voor de financiële afdeling van KMO’s gaat sinds 1 september door het leven als BOFIDI Consulting. Tijd om deze nieuwe BOFIDI collega’s en hun samenwerkingen in de kijker te zetten. Samen met Lineas, de grootste private spoorvrachtoperator in Europa, heeft Cristof Van Laer van BOFIDI Consulting net een succesvol project afgerond. Benieuwd hoe de samenwerking verliep en wat dit opleverde voor Lineas? Dat lees je in deze nieuwe blogpost die deel uitmaakt van een reeks interviews met de klanten van BOFIDI en BOFIDI Consulting. De vorige artikels vind je terug op onze B-Connected pagina.

De Modal Shift: van de weg naar het spoor

Lineas is de grootste private spoorvervoerder van goederen in Europa, met hoofdzetel in België. Het bedrijf heeft als missie de Modal Shift. Dit betekent dat zij met hun spoorproducten en –diensten klanten aansporen de shift te maken van de weg naar het spoor. “Door een groot deel van hun vrachtvervoer per spoor te laten gaan, kunnen onze klanten hun bevoorradingsketens verbeteren en tegelijkertijd hun impact op mobiliteit, klimaat en luchtvervuiling te verminderen,” zegt Annick Beyst, verantwoordelijk voor Credit & Collections bij Lineas.

Nieuwe tool voor debiteurenbeheer

Begin dit jaar besloot Lineas een nieuwe tool voor debiteurenbeheer in te voeren. Om dat te realiseren kwam Cristof Van Laer van BOFIDI Consulting aan boord als project manager. Annick Beyst van Lineas licht toe: “Cristof als externe bij Lineas  binnenhalen was de beste oplossing voor ons. Zijn ervaring met zulke projecten zorgde ervoor dat we dit project snel en efficiënt konden afronden. Bovendien hield Cristof rekening met de behoeften van ons bedrijf en apprecieerden we enorm zijn professionele input en begrip voor onze bestaande programma’s en werkwijzen.”

“Het project werd opgestart in februari en sinds begin augustus is de tool geïnstalleerd en up and running. Doorheen de Corona-crisis zijn we blijven doorwerken en spraken we minimaal wekelijks met alle betrokkenen. Alles gebeurde online weliswaar. Maar dat zorgde zeker niet voor problemen. Integendeel.”, gaat Annick verder. Voorlopig blijft Cristof nog even aan boord om de kinderziekten te detecteren en aanpassingen te maken waar nodig.

Professioneel en gestructureerd

Ook Cristof van BOFIDI Consulting is lovend over zijn samenwerking met Lineas: “Ik vond het heel leuk om samen te werken met de mensen van Lineas. De manier waarop ze projecten aanpakken is zeer professioneel, gestructureerd en duidelijk. Maar ook los daarvan was er een fijne klik met Annick. We begrepen elkaar heel goed over de grond van de zaak, namelijk debiteurenbeheer en wat en hoe we de zaken wilden aanpakken.”

B-Connected, ondernemers voor ondernemers

Met ons nieuw B-Connected concept voegt BOFIDI de daad bij het woord: ondernemers ondersteunen om te groeien. Bezoek onze nieuwe webpagina B-Connected: je vindt er niet alleen deze blogreeks met klantengetuigenissen en onze webinars, maar ook onze gloednieuwe podcast. De derde episode staat nu online.

We spraken in de derde aflevering met Johan Driessens, Chief Enthousiasm Officer van Branded.Careers en Nele Van Damme, CEO van Upgrade Estate over de kracht van een sterke bedrijfscultuur. Je kan de podcast beluisteren op onze website of op Spotify.

Is jouw bedrijf net als Lineas op zoek naar een goede project manager en wil je graag weten wat BOFIDI Consulting voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan een kijkje op onze website of neem contact op.

Mis niets en volg ons op LinkedIn, Facebook, Instagram en YouTube.

In de volgende blogpost laten we Dietrich Moens van Sapcehuntr aan het woord. Stay tuned for more!

Meer over Lineas NV:

websiteLinkedInInstagramFacebook

Vorige

«

Volgende

»