NIEUW: de innovatiescan van BOFIDI

Matthias Verbueken   |  

<< Terug naar B-CONNECTED

Avatar foto

Matthias Verbueken

Matthias maakt deel uit van het Tax & Legal team.

MEER VAN DEZE AUTEUR
View all Posts

Innovatie anno 2021

Innovatie is voor veel bedrijven anno 2021 één van de belangrijkste drijfveren om te blijven groeien in een steeds complexere wereld. Een innovatieve onderneming staat immers als eerste klaar om de nieuwe noden van haar klanten te beantwoorden. In een wereld die razendsnel evolueert is innovatief handelen dus cruciaal met het oog op de toekomst.

De laatste jaren heeft de overheid bovendien een hele reeks aan innovatiemaatregelen opgelegd ook op  fiscaal vlak om bedrijven aan te moedigen innovatief te werk te gaan. Wij begrijpen dat het niet altijd evident is om in het kluwen van de huidige fiscale maatregelen voor elk bedrijf afzonderlijk na te gaan welke innovatiemaatregelen van toepassing zijn.

Dé oplossing: onze innovatiescan

BOFIDI ontwikkelde daarom de innovatiescan voor ondernemingen, een handig en overzichtelijk hulpmiddel om te achterhalen welke innovatiemaatregelen van toepassing zijn op jouw bedrijf.

Met deze tool kan jij voor jouw bedrijf een duidelijk beeld scheppen van de bestaande mogelijkheden op vlak van innovatie. We focussen in de scan op de mogelijkheden om subsidies voor innovaties aan te vragen zoals ontwikkelings- en onderzoeksprojecten, maar ook op enkele fiscale maatregelen waaronder de innovatie-aftrek.

Bovendien kan de innovatiescan een aantal optimalisaties identificeren die een directe impact hebben op de resultaten van jouw onderneming. Zet jouw onderneming bijvoorbeeld personeel in voor onderzoek en ontwikkeling, dan geniet je van gedeeltelijke vrijstelling van de bedrijfsvoorheffing die voor deze werknemers wordt betaald.

Hoe gaan we te werk?

Wij streven altijd naar een geïntegreerde, gestructureerde én persoonlijke aanpak op maat van onze klanten, zo ook bij deze innovatiescan.

Eerste stap: informatie verzamelen

Bij een innovatiescan plannen wij eerst een interview met iemand uit jouw onderneming die zicht heeft op zowel de technologische kant als de financiële kant van de onderneming. Misschien zijn dit wel verschillende personen.

Onze experts houden deze stap zo optimaal mogelijk zodat we amper 2 à 3 uur nodig hebben om het volledige gesprek te voeren.

Tweede fase: memo opstellen

In de tweede fase gaan wij met jouw informatie concreet aan de slag. Dat betekent dat wij een beknopte memo opmaken waarin we verschillende innovatie mogelijkheden toelichten op maat van jouw onderneming. Hiermee kan jouw onderneming opportuniteiten identificeren en de nodige stappen zetten. Uit ervaring weten we dat zo’n innovatiescan direct een positieve impact heeft voor jouw bedrijf. Komen er niet onmiddellijk actiepunten naar voren, dan geven we aanbevelingen voor toekomstige innovatie ontwikkelingen.

Je ziet het: een innovatiescan door BOFIDI laat jouw bedrijf toe om op een laagdrempelige manier belangrijke optimalisaties te identificeren en te implementeren.

Benieuwd wat zo’n innovatiescan jouw onderneming kan opleveren? Of krijg je graag nog meer informatie? Neem dan contact op met Matthias Verbueken en Aleksandr Natanelov van Bofidi Tax & Legal.

Vorige

«

Volgende

»